ماشین سنگین

هزینه نگهداری ماشین سنگین

هزینه های نگهداری ماشین های سنگین یکی از دغدغه های اصلی رانندگان

هزینه نگهداری ماشین‌های سنگین به دلیل گرانی یکی از مسائل مهمی است که رانندگان این‌گونه ماشین‌ها همواره با آن دست‌به‌گریبان هستند. قطعات این ماشین‌ها به‌واسطه کارهای سنگینی که انجام می‌دهند همواره در معرض خرد شدن، پوسیدگی و ازبین‌رفتن هستند، بنابراین نیاز دارند که به طور مکرر مورد بازبینی و تعویض قرار بگیرند که این موارد باعث افزایش هزینه‌های نگهداری ماشین سنگین می‌شود.

این نکته قابل‌توجه هست که اگر از این هزینه‌ها غافل شویم ممکن است آسیب‌های زیادی به خود و اطرافیان وارد کنیم که دیگر راه برگشتی برای آن وجود نداشته باشد. اغلب از ماشین‌های سنگین به‌منظور جابه‌جایی وسایل سنگین استفاده می‌شود و اگر در حین این کار قطعه‌ای از کار بیفتد ممکن است اتفاق ناگواری رخ دهد.

هزینه های نگهداری ماشین سنگین

هزینه های نگهداری ماشین سنگین

هزینه‌های نگهداری ماشین سنگین بیشتر مربوط به کدام بخش‌ها می‌باشد

ماشین‌های سنگین دارای قطعات مختلف زیادی هستند که اگر هرکدام از این قطعات دچار مشکل شوند، کارایی وسیله دچار ایراد می‌شود و می‌تواند خسارت‌های جبران‌ناپذیری را به همراه داشته باشد در این بخش به بیان قسمت‌های مختلف این‌گونه ماشین‌ها می‌پردازیم.

موتور، یکی از قسمت‌های اصلی ماشین موتور آن است، موتور همانند قلب در بدن انسان است و تأثیر بسزایی در انجام کارهای مختلف دارد. بخش عمده‌ای از هزینه‌های نگهداری ماشین سنگین در این بخش مصرف می‌شود. خود موتور از قطعات مختلفی تشکیل شده است که با همدیگر موتور ماشین را تشکیل می‌دهند.

از قسمت‌های مختلف موتور ماشین می‌توان به این موارد اشاره کرد. واترپمپ، سیلندر، رینگ، پیستون، سر سیلندر، یاتاقان، سوزن انژکتور، هرزگرد، واشرها و … . هزینه‌های تعمیر و نگهداری این وسایل جز هزینه‌های اصلی ماشین‌های سنگین می‌باشد.

هزینه‌های موتور ماشین‌های سنگین

گیربکس و دیفرانسیل، این بخش‌ها نیز جز بخش‌های مهم سیستم ماشین‌های سنگین می‌باشد و بخشی از هزینه‌های نگهداری ماشین‌های سنگین مربوط به این قسمت‌ها می‌باشد این بخش‌ها در کنترل ماشین‌ها نقش بسزایی دارند و مشکل در این بخش‌ها کنترل ماشین را برای راننده سخت‌تر می‌کند.

از قسمت‌های مختلف این بخش می‌توان این موارد را نام برد. صفحه کلاچ، دنده‌ها، پمپ کلاچ، دیسک، بلبرینگ‌های ماشین، کاسه نمد، اورینگ، بغل گیربکس مربوط به گیربکس و پلوس، چهارشاخ، اورینگ، گاردان، کله گاوی، سوپاپ‌ها، سیستم‌های باد، پمپ ساعتی مربوط به دیفرانسیل می‌باشد.

سیستم برق و چرخ‌ها، این قسمت‌ها نیز نقش بسزایی در سلامت و نحوه کارکرد ماشین‌های سنگین دارند. سیستم برق جز سیستم‌های ضروری و حساس ماشین‌های سنگین بشمار می‌رود این سیستم‌ها وظیفه برق‌رسانی و کنترل بر بسیاری از وسایلی را در ماشین دارند که به کمک برق برای کارکردن احتیاج دارند.

هزینه‌ای نگهداری ماشین‌های سنگین بخش عمده‌ای صرف نگهداری این قسمت‌ها می‌شود. از اهمیت توجه به این قسمت هرچه گفته شود بازهم کم است. به‌خاطر باری که اغلب بر روی چرخ‌ها اعمال می‌شود خطر ترکیدگی آنها خیلی بالا است و انتظار می‌رود که به این بخش اهمیت ویژه‌ای داشته باشید.

از قسمت‌های مختلف این دو بخش موارد را می‌توان نام برد. دینام، باتری، استارت، صفحه کیلومتر، بردهای موتور، انواع چراغ‌های به‌کاررفته در ماشین و سیم‌کشی‌ها در قسمت سیستم برق ماشین و کالیپر، فنرها، کمک‌فنر، بلبرینگ‌ها، دیسک چرخ، بوش‌های اکسل و قامه و چرخ‌ها، در سیستم چرخ و محور شاسی به‌کاررفته است.

نقش بغل گیربکس در هزینه‌های نگهداری ماشین سنگین

در این قسمت به طور خلاصه در رابطه‌ با بغل گیربکس با هم صحبت می‌کنیم. پیش‌ازاین دررابطه‌با قسمت‌های مختلف ماشین‌های سنگین و نقش هریک در هزینه‌های نگهداری ماشین سنگین صحبت کردیم. بغل گیربکس یکی از اجزا سیستم گیربکس می‌باشد که باید در موارد ضروری نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدام کرد.

بغل گیر بکس یا همان PTO وظیفه انتقال حرکت از گیربکس به خارج از آ را دارد، و برای این منظور از قسمت های پمپ هیدرولیک و هیدروموتور هم استفاده میکند. PTO در بغل یا پشت گیربکس متصل است و به کمک جعبه دنده ها و درب هایی که در بغل آنها اتصال داده شده است نیرو را تکمیل کرده و اتصال حرکتی با گیربکس از طریق چرخ دنده ها انجام می‌شود.

همین قطعه باعث به حرکت درآمدن چرخ‌ها و انتقال نیرو به پشت چرخ‌ها می‌شود. این قطعه باید بعد از طی‌کردن مسافت‌های مختلف چک و نسبت به تعویض آن اقدام گردد بخشی از هزینه‌های نگهداری ماشین سنگین مربوط به این قطعه کاربردی در ماشین‌های سنگین می‌شود.

نحوه محاسبه هزینه نگهداری ماشین سنگین

برای محاسبه هزینه‌های نگهداری ماشین سنگین باید پارامترهای مختلفی را در نظر گرفت تا بتوان به‌صورت تقریبی این هزینه را محاسبه کرد. این پارامترها شامل نوع وسیله سنگین می‌شود که در چه زمینه‌ای استفاده می‌شود و باتوجه‌به نوع کارکرد آن هزینه نگهداری آن را نیز محاسبه کرد.

پارامتر بعدی که در هزینه تأثیرگذار است جنس قطعات داخلی خودرو است که به‌تبع اگر ماشین شما ساخت شرکت‌های معتبر باشد هزینه نگهداری کمتری دارد خیلی از این شرکت‌ها گارانتی ویژه‌ای برای محصولات خود در نظر گرفته‌اند. البته در کشور ما به دلیل وجود تحریم‌ها ممکن است بعضی از قطعات وارد نشود و یا هزینه خیلی بیشتری برای آن قطعات باید بپردازید.

 مثلاً ماشین‌های باربر مثل کامیون‌ها این‌گونه محاسبه می‌شود که مقدار کیلومتری که در یک سال پیموده‌اند محاسبه می‌شود و در آخر مقدار هزینه‌هایی که در طول این مدت برای نگهداری آن هزینه شده است محاسبه می‌گردد و بعد مقدار هزینه را به مقدار کیلومتر طی شده تقسیم می‌کنند و این‌گونه عددی که به دست میاید هزینه‌های نگهداری ماشین سنگین به‌ازای هر کیلومتر است.

در این مقاله دررابطه‌با هزینه‌های نگهداری ماشین سنگین و لزوم این کار اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. امیدواریم که این مقاله برای شما سودمند باشد و بتواند شما را در محاسبه هزینه‌های نگهداری ماشین سنگین راهنمایی کرده باشد. از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید سپاسگزاریم.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *